Gildenstraat 30, 4143HS, Leerdam
06-13776600
info@gisolfmusic.nl

Mixen en masteren

Jouw eigen muziek begint hier!

Waarom mixen en masteren?

Iedereen heeft wel een favoriet nummer die op een bepaalde manier binnenkomt en je weet te raken. Dit komt natuurlijk aan de ene kant door de muzikale kwaliteiten van de band, maar doordat alle muziekinstrumenten perfect in balans zijn met betrekking tot volume, toon en helderheid, komt de muziek écht aan! Je hoort één mooi geheel in plaats van losse instrumenten. Dit komt door het mixen en masteren. Alle losse instrumenten worden afzonderlijk van elkaar uitgebalanceerd en geperfectioneerd om later weer samengevoegd te worden voor een optimaal eindresultaat. Dit noem je “de mix”.

Als je eenmaal een mooie mix hebt waarbij alle partijen goed zijn ingespeeld en samengevoegd komt het aan op het helderder, dieper, breder en luider maken van het geheel. Hierdoor wordt de emotie van een plaat versterkt en zorg je ervoor dat waar je het ook afspeelt de geluidskwaliteit en ervaring perfect is. Dit noemen we “masteren”.

Beluister hieronder het verschil tussen opname versie, mix versie en master versie.

Voorbeeld.

Opname versie.
Mix versie.
Master versie.

Wat kun je verwachten?

Doormiddel van meerdere luistersessies in het bijzijn van de band, halen we het onderste uit de kan en wordt de sound afgestemd naar de wensen van de band totdat ze 100% tevreden zijn!

Wil jij je opnames laten bewerken tot een mooie mix of wil jij je mix laten masteren tot een mooi eindresultaat geschikt voor distributie neem dan even contact met ons op.